retro - explicat in DEX



retro (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
RÉTRO adj. invar. (Despre modă, muzică etc.) Care reflectă o întoarcere în timp (reluând sau imitând un stil mai vechi). – Din fr. retro[grade].

retro (Dicționar de neologisme, 1986)
RETRO- Element prim de compunere savantă cu sensul „în urmă”, „îndărăt”, „în spate”. [< fr. rétro-, it. retro-, cf. lat. retro].

retro (Dicționar de neologisme, 1986)
RETRÓ s.n. (La biliard) Efect de recul. ◊ A face un retro = a executa o lovitură care să imprime bilei o mișcare înapoi. [< fr. rétro].

retro (Marele dicționar de neologisme, 2000)
RETRO1- pref. „înapoi”, „în urmă”, „în sens contrar”. (< fr. rétro-, cf. lat. retro)

retro (Marele dicționar de neologisme, 2000)
RÉTRO2 I. adj. inv. (despre stil, muzică, modă) care marchează o întoarcere (reluând sau imitând un stil mai vechi). II. s. n. (biliard) efect de recul. ♦ a face un ~ = a executa o lovitură care să imprime bilei o mișcare înapoi. (< fr. rétro)

retro (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
*rétro (re-tro) adj. invar.

retro (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
RÉTRO1 (‹ fr.; {s} lat. retro „înapoi”) Element de compunere cu sensul „înapoi, în sens contrar”, care servește la formarea unor substantive, adjective sau verbe (ex. retrogradare, retrospectiv, retroversiune).

retro (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
RÉTRO2 (‹ fr.) adj. invar. Care indică o preferință pentru fenomene din trecut; care marchează o întoarcere, reluând sau imitând un stil mai vechi (ex. muzică r.).

retro (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
RÉTRO adj. invar. (Despre modă, muzică etc.) Care indică o preferință pentru fenomene din trecut; care marchează o întoarcere, reluând sau imitând un stil mai vechi. — Din fr. retro[grade].