delegație - explicat in DEX



delegație (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
DELEGÁȚIE, delegații, s. f. 1. Misiune sau însărcinare de-a se prezenta sau de a acționa în numele cuiva ♦ (Concr.) Act prin care cineva este desemnat ca delegat. 2. Grup de persoane împuternicit cu o misiune specială. – Din fr. délégation, lat. delegatio.

delegație (Dicționar de neologisme, 1986)
DELEGÁȚIE s.f. 1. Misiune sau însărcinare dată cuiva de a acționa într-un anumit fel în numele celui care i-a încredințat-o. 2. Act prin care cineva este desemnat ca delegat. 3. Grup de persoane care au de îndeplinit (sau sunt însărcinate cu) o misiune specială. [Gen. -iei, var. delegațiune s.f. / cf. fr. délégation, lat. delegatio].

delegație (Marele dicționar de neologisme, 2000)
DELEGÁȚIE s. f. 1. împuternicire de a acționa într-un anumit fel în numele cuiva. 2. act prin care cineva este desemnat ca delegat. 3. grup de persoane împuternicit cu o misiune specială. (< fr. délégation, lat. delegatio)

delegație (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
delegáție (grup, misiune ) (-ți-e) s. f., art. delegáția (-ți-a), g.-d. art. delegáției; pl. delegáții, art. delegáțiile (-ți-i-)

delegație (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
DELEGÁȚIE, delegații, s. f. 1. Misiune sau însărcinare de a se prezenta sau de a acționa în numele cuiva ♦ (Concr.) Act prin care cineva este desemnat ca delegat. 2. Grup de persoane împuternicit cu o misiune specială. — Din fr. délégation, lat. delegatio.

Alte cuvinte din DEX

DELEGA DELECTARE DELECTABIL « »DELEGAT DELEGATA DELEGATAR