conveier - explicat in DEX



conveier (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
CONVÉIER, conveiere, s. n. 1. Mijloc de transport cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primavară până toamna.[Pr.: -ve-ier] – Din engl. conveyer, rus. konveier.

conveier (Dicționar de neologisme, 1986)
CONVÉIER s.n. Transportor cu unu sau mai multe elemente flexibile de tracțiune (cabluri, lanțuri etc.); bandă rulantă. [Pron. con-ve-ier, var. conveior s.n. / < engl. conveyer, rus. konveier].

conveier (Marele dicționar de neologisme, 2000)
CONVÉIER s. n. 1. transportor cu unul sau mai multe elemente flexibile de tracțiune; bandă rulantă. 2. ~ verde = sistem de organizare a bazei furajere prin care se asigură producerea nutrețurilor verzi în mod continuu. (< engl. conveyer, rus. konveier)

conveier (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
convéier s. n., pl. convéiere

conveier (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
CONVÉIER, conveiere, s. n. 1. Transportor cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primăvară până toamna. [Pr.: -ve-ier] — Din engl. conveyer, rus. konveier.