chefir (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)CHEFÍR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din
fr. kéfir, képhir.chefir (Dicționar de neologisme, 1986)CHEFÍR s.n. Băutură acrișoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl.
-re, -ruri. / < fr.
kéfir].
chefir (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus.
kefir. chefir (Marele dicționar de neologisme, 2000)CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr.
kéfir, rus.
kefir)
chefir (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea artificială a laptelui dulce. –
Fr. kéfir, képhir.chefir (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)chefír s. n.,
pl. chefírurichefir (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)CHEFÍR, chefiruri, s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. — Din
fr. kéfir, képhir.