bonitate - explicat in DEX



bonitate (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
BONITÁTE, bonități, s. f. 1. Capacitate de plată și de credit; solvabilitate, solvență. 2. Capacitate a unei ape, a unui teren etc. de a fi bine exploatate. – Din germ. Bonität.

bonitate (Dicționar de neologisme, 1986)
BONITÁTE s.f. 1. Calitatea unei zone forestiere de a produce arboreturi mai bune sau mai slabe din punctul de vedere al producției la hectar în material lemnos. 2. (Fin.) Solvabilitate, capacitate de plată și de credit. [< germ. Bonität, cf. lat. bonitas].

bonitate (Marele dicționar de neologisme, 2000)
BONITÁTE s. f. 1. încredere pe care o inspiră cineva atunci când solicită un credit; solvabilitate. 2. capacitate a unui teren, a unei ape etc. de a da o anumită producție prin exploatare. (< germ. Bonität)

bonitate (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
BONITÁTE s. f. Calitatea unei stațiuni silvice sau a unei zone forestiere de a produce arboreturi mai bune sau mai rele din punctul de vedere al producției la hectar în material lemnos. V. fertilitate.Germ. Bonität.

bonitate (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
bonitáte s. f., g.-d. art. bonitắții; pl. bonitắți

bonitate (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
BONITÁTE, bonități, s. f. 1. Capacitate de plată și de credit; solvabilitate, solvență. 2. Capacitate a unei ape, a unui teren etc. de a fi bine exploatate. — Din germ. Bonităt.

Alte cuvinte din DEX

BONITARE BONITA BONIMENT « »BONJUR BONJURISM BONJURIST