schi - explicat in DEX



schi (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
SCHI, (1) schiuri, s. n. 1. Un fel de patină în formă de bandă lungă și îngustă de lemn, de metal sau de material plastic, care, prinsă de talpa ghetelor, permite alunecarea rapidă pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu schiurile (1). – Din fr. ski.

schi (Dicționar de neologisme, 1986)
SCHI s.n. 1. Un fel de patină de lemn, aproape ca lungime cu înălțimea omului, cu care se poate merge alunecând pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu schiurile (1). ♦ Schi nautic = sport nautic în care executantul, tras de o barcă cu motor, alunecă pe apă menținându-se pe una sau pe două scânduri; water-ski. [< fr., norv. ski].

schi (Marele dicționar de neologisme, 2000)
SCHI s. n. 1. Un fel de patină de lemn, lungă, cu care se poate merge alunecând pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu astfel de patine. ♦ ~ nautic = sport nautic în care executantul, remorcat de o ambarcație cu motor, alunecă pe suprafața apei cu ajutorul unor schiuri speciale; water-ski. (< fr. ski, germ. Ski)

schi (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
schi s. n., (obiecte) pl. schíuri

schi (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
SCHI, (1) schiuri, s. n. 1. Un fel de patină în formă de bandă lungă și îngustă de lemn, de metal sau de material plastic, care, prinsă de talpa ghetelor, permite alunecarea rapidă pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu schiurile (1). — Din fr. ski.