lizieră - explicat in DEX



lizieră (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
LIZIÉRĂ, liziere, s. f. 1. Margine a unei păduri unde se interferează pădurea cu terenul neîmpădurit. 2. Fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură la cusăturile sau la îndoiturile unui obiect de îmbrăcăminte. 3. Margine longitudinală a unei bucăți de țesătură, pe care se imprimă marca fabricii și calitatea țesăturii. [Pr.: -zi-e-] – Din fr. lisière.

lizieră (Dicționar de neologisme, 1986)
LIZIÉRĂ s.f. Margine (a unei păduri). ♦ Fâșie îngustă de stofă aplicată ca garnitură la cusăturile unui veșmânt. [Pron. -zi-e-. / < fr. lisière].

lizieră (Marele dicționar de neologisme, 2000)
LIZIÉRĂ s. f. 1. margine a unei păduri, a unei câmpii. 2. fâșie îngustă de stofă aplicată ca garnitură la cusăturile unui veșmânt. 3. marginea longitudinală a unei stofe. (< fr. lisière)

lizieră (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
liziéră (-zi-e-) s. f., g.-d. art. liziérei; pl. liziére

lizieră (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
LIZIÉRĂ, liziere, s. f. 1. Zonă de interferență la marginea pădurii cu terenul neîmpădurit. 2. Fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură la cusăturile sau la îndoiturile unui obiect de îmbrăcăminte. 3. Margine longitudinală a unei bucăți de țesătură, pe care se imprimă marca fabricii și calitatea țesăturii. [Pr.: -zi-e-] — Din fr. lisière.

Alte cuvinte din DEX

LIZIBILITATE LIZIBIL LIZEUZA « »LIZIERA LIZIGEN LIZIMETRU