comunicativ - explicat in DEX



comunicativ (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
COMUNICATÍV, -Ă, comunicativi, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care intră ușor în legătură cu ceilalți; sociabil. 2. (Despre unele manifestări ale oamenilor) Care se transmite ușor de la o persoană la alta. – Din fr. communicatif, lat. communicativus.

comunicativ (Marele dicționar de neologisme, 2000)
COMUNICATÍV, -Ă adj. 1. care se transmite ușor. 2. (despre oameni) care se împrietenește ușor cu ceilalți; sociabil. (<fr. communicatif, lat. communicativus)

comunicativ (Dicționar de neologisme, 1986)
COMUNICATÍV, -Ă adj. 1. (Despre oameni) Care intră ușor în legătură cu ceilalți; sociabil. 2. Ușor de transmis de la o persoană la alta. [< fr. communicatif].

comunicativ (Dicționaru limbii românești, 1939)
*comunicatív, -ă adj. (d. comunic; fr. communicatif). Care se comunică ușor: rîsu e comunicativ. Care spune bucuros și altora ceĭa ce simte, știe orĭ cugetă (expansiv): om comunicativ. V. mocnit.

comunicativ (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
comunicatív adj. m., pl. comunicatívi; f. comunicatívă, pl. comunicatíve

comunicativ (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
comunicativ a. 1. care se comunică lesne: râsul e comunicativ; 2. care împărtășește bucuros simțirile, cugetările sale: om comunicativ.

comunicativ (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
COMUNICATÍV, -Ă, comunicativi, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care intră ușor în legătură cu ceilalți; sociabil. 2. (Despre unele manifestări ale oamenilor) Care se transmite ușor de la o persoană la alta. — Din fr. communicatif, lat. communicativus.