colțunaș - explicat in DEX



colțunaș (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
COLȚUNÁȘ, colțunași, s. m. Preparat culinar făcut din aluat tăiat în pătrate mici, care se umplu cu carne, cu brânză, cu marmeladă etc. și apoi se fierb în apă. [Var.: călțunáș s. m.] – Colțun + suf. -aș.

colțunaș (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)
COLȚUNAȘ, colțunași, s.m. Preparat culinar constând dintr-o bucată de aluat de tăiței umplută (cu brânză, carne tocată etc.); colțunasii se pot adăuga și fierbe în supă, sau sunt fierți în apă, apoi serviți cu un sos; sunt specifici bucătăriei italiene, preparați în nenumărate feluri: ravioli (pătrați), cappelleti (pălărioare), tortellini (rotunzi), lunnete (semilună), cannelloni (tuburi).

colțunaș (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
colțunáș (preparat culinar) s. m., pl. colțunáși

colțunaș (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
COLȚUNÁȘ, colțunași, s. m. Preparat culinar făcut din aluat tăiat în pătrate mici, care se umplu cu carne, cu brânză, cu marmeladă etc. și apoi se fierb în apă. [Var.: călțunáș s. m.] — Colțun + suf. -aș.

Alte cuvinte din DEX

COL COJOCEL COJOCARITA « »COLA COLABA COLABARE