cointeresa - explicat in DEX



cointeresa (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
COINTERESÁ, cointeresez, vb. I. Tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună împreună cu altul (sau cu alții); a stimula interesul cuiva pentru ceva (prin recompense materiale sau morale). [Pr.: co-in-] – Din cointeresat (derivat regresiv). Cf. fr. cointeresser.

cointeresa (Dicționar de neologisme, 1986)
COINTERESÁ vb. I. tr. A interesa pe cineva într-o acțiune comună împreună cu alții; a stimula cuiva interesul pentru ceva. [Pron. co-in-. / cf. fr. coïntéresser].

cointeresa (Marele dicționar de neologisme, 2000)
COINTERESÁ vb. tr. a interesa pe cineva într-o acțiune, într-o afacere comună; a stimula cuiva interesul pentru ceva. (< fr. coïntéresser)

cointeresa (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
COINTERESÁ (‹ fr.) vb. I tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună, împreună cu alții; a suscitat interesul unei persoane sau al unei colectivități prin stimulente materiale și morale pentru realizarea unui scop comun; a îmbina interesul unei persoane sau colectivități cu interesul altei persoane sau colectivități în vederea atragerii la o acțiune comună, la îndeplinirea unor obiective de interes comun.

cointeresa (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
cointeresá (a ~) vb., ind. prez. 3 cointereseáză

cointeresa (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
COINTERESÁ, cointeresez, vb. I. Tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună împreună cu altul (sau cu alții); a suscita interesul cuiva pentru ceva (prin recompense materiale sau morale). [Pr.: co-in-] — Din cointeresat (derivat regresiv). Cf. fr. coïnteresser.