titru - explicat in DEX



titru (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
TÍTRU, titre, s. n. 1. Cantitate de substanță activă, exprimată în grame, care se află dizolvată într-un mililitru de soluție. 2. Numărul de grame dintr-o substanță cu care aceasta reacționează într-un anumit sens sau care sunt puse în libertate de un centimetru cub de soluție. 3. Titlu (6). ♦ Număr care indică finețea firului de mătase și a fibrelor sintetice. – Din fr. titre.

titru (Dicționar de neologisme, 1986)
TÍTRU s.n. 1. Masă de substanță activă din unitatea de volum de soluție, măsurată în grame pe milimetru. 2. Titlu (6). 3. Număr care indică finețea firului de mătase și a fibrelor sintetice. [< fr. titre].

titru (Marele dicționar de neologisme, 2000)
TÍTRU s. n. 1. masă de substanță activă, exprimată în grame, într-un milimetru de soluție. 2. număr de grame dintr-o substanță cu care aceasta reacționează într-un anumit sens. 3. titlu (6). (< fr. titre)

titru (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
títru (ti-tru) s. n., art. títrul; pl. títre

titru (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
TÍTRU, titre, s. n. 1. Cantitate de substanță activă, exprimată în grame, care se află dizolvată într-un mililitru de soluție. 2. Numărul de grame dintr-o substanță cu care aceasta reacționează într-un anumit sens sau care sunt puse în libertate de un centimetru cub de soluție. 3. Titlu (6). ♦ Număr care indică finețea firului de mătase și a fibrelor sintetice. — Din fr. titre.