redresor - explicat in DEX



redresor (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
REDRESÓR, -OÁRE, redresori, -oare, s. n., adj. I. S. n. 1. Aparat sau dispozitiv cu ajutorul căruia se obține, dintr-un curent electric alternativ, un curent electric continuu. 2. Lentilă, sistem de lentile sau de prisme, folosite pentru a îndrepta imaginea răsturnată dată de obiectivul unui instrument optic. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent de fluid abătut de un obstacol oarecare. II. Adj. Care redresează. – Din fr. redresseur.

redresor (Dicționar de neologisme, 1986)
REDRESÓR, -OÁRE adj. Care redresează. // s.n. 1. Aparat pentru transformarea unui curent electric alternativ în curent continuu. 2. Sistem optic servind pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♦ (Med.) Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol oarecare. [Cf. fr. redresseur].

redresor (Marele dicționar de neologisme, 2000)
REDRESÓR, -OÁRE I. adj. care redresează. II. s. n. 1. aparat, instalație care transformă curentul electric alternativ în curent continuu. 2. sistem de lentile sau de prisme pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ◊ (med.) aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol. (< fr. redresseur)

redresor (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
redresór1 (re-dre-) adj. m., pl. redresóri; f. sg. și pl. redresoáre

redresor (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
redresór2 (re-dre-) s. n., pl. redresoáre

redresor (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
REDRESÓR, -OÁRE, redresori, -oare, s. n. adj. I. S. n. 1. Aparat sau dispozitiv cu ajutorul căruia se obține, dintr-un curent electric alternativ, un curent electric continuu. 2. Lentilă, sistem de lentile sau de prisme, folosite pentru a îndrepta imaginea răsturnată dată de obiectivul unui instrument optic. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent de fluid abătut de un obstacol oarecare. II. Adj. Care redresează. — Din fr. redresseur.