psihofizic - explicat in DEX



psihofizic (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
PSIHOFÍZIC, -Ă, psihofizici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Curent psihologic care studiază pe cale experimentală raporturile cantitative dintre intensitatea stimulilor fizici și intensitatea stărilor psihice corespunzătoare, dând o formulare matematică concluziilor obținute. 2. Adj. Care aparține psihofizicii (1), privitor la psihofizică. 3. Adj. Care aparține psihicului și fizicului, privitor la psihic și la fizic. – Din germ. Psychophysik, fr. psychophysique.

psihofizic (Dicționar de neologisme, 1986)
PSIHOFÍZIC, -Ă adj. Referitor la psihofizică. [< fr. psychophysique].

psihofizic (Marele dicționar de neologisme, 2000)
PSIHOFÍZIC, -Ă I. adj. 1. referitor la psihofizică. 2. care permite psihicului și fizicului. II. s. f. curent psihologic care studiază raporturile dintre fenomenele psihice și fizice pe bază de observație și de experiment. (< fr. psychophysique)

psihofizic (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
PSIHOFÍZIC, -Ă, psihofizici, -ce, adj. 2. Care aparține psihofizicii (1), privitor la psihofizică. 3. Care aparține psihicului și fizicului, privitor la psihic și la fizic. – Din germ. Psychophysik, fr. psychophysique.

psihofizic (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
PSIHOFÍZIC, -Ă (‹ fr., germ. {i}) s. f., adj. 1. S. f. Domeniu de cercetare în psihologie, constituit în sec. 19 de G. Th. Fechner, care studiază raporturile dintre stimulii fizici și senzații. P. a descoperit pragul senzorial absolut (intensitatea stimulului începând de la care se produce o senzație) și pragul diferențial (diferența de intensitate a stimulilor începând de la care se produc două senzații diferite). 2. Adj. Privitor la psihofizică (1), care aparține psihofizicii.

psihofizic (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
psihofízic adj. m., pl. psihofízici; f. psihofízică, pl. psihofízice