pomelo - explicat in DEX



pomelo (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)
POMELO s.m. Fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), un fel de grepfrut de forma unei pere imense, de până la 20 cm lungime, de culoare galben-verzuie, cu coaja groasă de 1,5 cm, cu pulpa gălbuie, acidulată și mai puțin amară; se comercializează ca pomelo sau pompelmo (excepție, fr. pomelo = grepfrut).

pomelo
POMÉLO s. Fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), de forma unei pere uriașe de până la 20 cm lungime, de culoare galbenă-verzuie, cu coaja groasă de 1,5 cm, cu pulpa gălbuie, acidulată și usor amară. Este adesea considerat o varietate de grepfrut, în fapt diversele varietăți de grepfrut fiind hibrizi dintre pomelo și diferite soiuri de portocal.

Alte cuvinte din DEX

POMELNIC POMELA POMAZUIRE « »POMENEALA POMENEATA POMENI