parmezan (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)PARMEZÁN, parmezane, s. n. Specialitate italienească de cașcaval (uscat);
p. ext. cașcaval ras [
Var.: (
înv.)
parmazán s. n.] – Din
fr. parmesan, germ. Parmesan.parmezan (Dicționar de neologisme, 1986)PARMEZÁN s.n. Cașcaval uscat făcut din lapte smântânit. [Var.
parmazan s.n. / < fr.
parmesan, cf.
Parma – oraș în Italia].
parmezan (Marele dicționar de neologisme, 2000)PARMEZÁN s. n. cașcaval italienesc (uscat) din lapte smântânit. (< fr.
parmesan, germ.
Parmesan)
parmezan (Dicționaru limbii românești, 1939)*parmezán n., pl.
e (de la numele orașuluĭ
Parma [Italia]). Un fel de cașcaval uscat făcut în împrejurimile Parmeĭ din lapte fără smîntînă și colorat cu șofran. – Vulg.
parmazón. V.
prezentin.parmezan (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)parmezán s. n.parmezan (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)parmezan n. un fel de brânză făcută în Lombardia. [Lit. brânză de Parma].
parmezan (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)PARMEZÁN, parmezane, s. n. Specialitate italienească de cașcaval (uscat);
p. ext. cașcaval ras [
Var.: (
înv.)
parmazán s. n.] — Din
fr. parmesan, genn.
Parmesan.