cenzitar - explicat in DEX



cenzitar (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
CENZITÁR, -Ă, cenzitari, -e, adj. Care are la bază censul (3), întemeiat pe cens. ◊ Sistem (electoral) cenzitar = sistem electoral în care recunoașterea dreptului de vot este în funcție de îndeplinirea de către alegători a anumitor condiții, în primul rând în funcție de avere. – Din fr. censitaire.

cenzitar (Dicționar de neologisme, 1986)
CENZITÁR, -Ă adj. Care se bazează pe cens. ◊ Sistem electoral cenzitar = sistem electoral în care drepturile electorale ale cetățenilor sunt stabilite în funcție de averea lor. [< fr. censitaire].

cenzitar (Marele dicționar de neologisme, 2000)
CENZITÁR, -Ă adj. care se bazează pe sens. ♦ sistem ~ = sistem electoral în care dreptul de vot al cetățenilor era stabilit în funcție de averea lor. (< fr. censitaire)

cenzitar (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
CENZITÁR, -Ă, cenzitari, -e, adj. Care are la bază censul (3), întemeiat pe cens. ◊ Sistem electoral cenzitar = sistem electoral care restrânge drepturile electorale ale cetățenilor, făcându-le să depindă de averea lor. – După fr. censitaire.

cenzitar (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
cenzitár adj. m., pl. cenzitári; f. cenzitáră, pl. cenzitáre

cenzitar (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
CENZITÁR, -Ă, cenzitari, -e, adj. Care are la bază censul (3), întemeiat pe cens. ◊ Sistem (electoral) cenzitar = sistem electoral în care recunoașterea dreptului de vot este în funcție de îndeplinirea de către alegători a anumitor condiții, în primul rând în funcție de avere. — Din fr. censitaire.

Alte cuvinte din DEX

CENUSIU CENUSIERA CENUSIE « »CENZOR CENZORIAL CENZURA