breza (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)BREZÁ, brezez, vb. I. (
Reg.)
Tranz. 1. A murdări, a păta.
2. A astupa cu lut spărturile din pereți înainte de a-i vărui. – Din
breaz.breza (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)BREZÁ, brezez, vb. I. A găti înăbușit într-un recipient acoperit (brezieră), cu puțin lichid, fără ca acesta să acopere preparatul, timp îndelungat, la foc mic (carne de categoria a doua, păsări și pești întregi, legume).
breza (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))BREZÁ, brezez, vb. I.
Tranz. (
Reg.) A murdări, a păta. ♦ A astupa cu lut spărturile din pereți înainte de a-i vărui. – Din
breaz.breza (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)brezá (a ~) (
reg.)
vb.,
ind. prez. 3
brezeázăbreza (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)BREZÁ, brezez, vb. I. (
Reg.)
Tranz. 1. A murdări, a păta.
2. A astupa cu lut spărturile din pereți înainte de a-i vărui. — Din
breaz.