turism - explicat in DEX



turism (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
TURÍSM, (2) turisme, s. n. 1. Activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitorești sau interesante dintr-un anumit punct de vedere. 2. Autoturism. – Din fr. tourisme, it. turismo.

turism (Dicționar de neologisme, 1986)
TURÍSM s.n. 1. Sport constând din parcurgerea pe jos sau cu un vehicul a unor regiuni pitorești sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeție. ♦ Activitate prestatoare de servicii care se ocupă cu organizarea și desfășurarea unor călătorii de agrement și de recreare sau în alte scopuri. 2. Autoturism. [< fr. tourisme, it. turismo].

turism (Marele dicționar de neologisme, 2000)
TURÍSM s. n. 1. sport din parcurgerea pe jos ori cu un vehicul a unor regiuni pitorești sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeție ◊ activitate prestatoare de servicii privind organizarea și desfășurarea unor călătorii de agrement și de recreare sau în alte scopuri. 2. autoturism. (< fr. tourisme, it. turismo)

turism (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
turísm s. n., (automobile) pl. turísme

turism (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
turism n. gustul de călătorii: turismul e azi foarte răspândit.

turism (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
TURÍSM, (2) turisme, s. n. 1. Totalitatea relațiilor și fenomenelor care rezultă din deplasarea și sejurul persoanelor în afara locului lor de reședință (ca petrecerea vacanței sau concediului de odihnă, participarea la diferite manifestări etc.). 2. Autoturism. — Din fr. tourisme, it. turismo.

Alte cuvinte din DEX

TURINGIT TURINGIAN TURIFORM « »TURIST TURISTA TURISTE