transcalculare - explicat in DEX



transcalculare (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
TRANSCALCULÁRE s. f. Complex de operații necesare pentru calculul coordonatelor unui punct geodezic sau topografic într-un sistem de proiecție cartografică sau de axe de coordonate dat, luând ca bază aceste date dintr-un alt sistem și folosind relațiile matematice de legătură. – Trans- + calculare.

transcalculare (Dicționar de neologisme, 1986)
TRANSCALCULÁRE s.f. Calculul coordonatelor rectangulare ale punctelor de pe teren, prin trecerea de la un sistem de coordonate la un alt sistem. [< trans- + calculare].

transcalculare (Marele dicționar de neologisme, 2000)
TRANSCALCULÁRE s. f. calculul coordonatelor rectangulare ale punctelor de pe teren, prin trecerea de la un sistem de coordonare la un altul. (< trans- + calculare)

transcalculare (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
transcalculáre (trans-cal-) s. f., g.-d. art. transcalculắrii

transcalculare (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
TRANSCALCULÁRE s. f. Complex de operații necesare pentru calculul coordonatelor unui punct geodezic sau topografic într-un sistem de proiecție cartografică sau de axe de coordonate dat, luând ca bază aceste date dintr-un alt sistem și folosind relațiile matematice de legătură. — Trans- + calculare.