transbordor - explicat in DEX



transbordor (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă la nivelul unei căi ferate, cu ajutorul căreia se pot trece vagoanele sau locomotivele de pe o linie pe alta (când cele două linii nu au legătură directă). 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor. – Din fr. transbordeur.

transbordor (Dicționar de neologisme, 1986)
TRANSBORDÓR s.n. 1. Platformă deplasabilă pe șine, care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordare. // adj. Nod transbordor = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. [Cf. fr. transbordeur].

transbordor (Marele dicționar de neologisme, 2000)
TRANSBORDÓR I. s. n. 1. platformă deplasabilă pe șine care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. navă pentru transbordări. II. adj. pod ~ = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. (< fr. transbordeur)

transbordor (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
transbordór (trans-bor-) s. n., pl. transbordoáre

transbordor (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă, echipată cu linii de cale ferată, care servește la mutarea vehiculelor de cale ferată de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor. — Din fr. transbordeur.