psihologic - explicat in DEX



psihologic (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
PSIHOLÓGIC, -Ă, psihologici, -ce, adj. Care aparține psihologiei, privitor la psihologie sau la fenomenele care fac parte din domeniul ei de cercetare; sufletesc. ◊ Expr. Moment psihologic = moment potrivit pentru a influența pe cineva sau pentru a determina producerea unui anumit fapt. – Din fr. psychologique.

psihologic (Dicționar de neologisme, 1986)
PSIHOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la psihologie; psihic. ♦ Moment psihologic = moment potrivit pentru exercitarea unei influențe, pentru a cere ceva etc. [Cf. fr. psychologique].

psihologic (Marele dicționar de neologisme, 2000)
PSIHOLÓGIC, -Ă adj. referitor la psihologie; psihic. ♦ moment ~ = moment potrivit pentru exercitarea unei influențe, pentru a cere ceva etc. (< fr. psychologique)

psihologic (Dicționaru limbii românești, 1939)
*psihológic, -ă adj. (d. psihologie; fr. psychologique). Fil. De psihologie: observațiunĭ psihologice. Fam. Momentu psihologic, momentu absolut oportun, cînd sufletu e bine dispus. Adv. Din punctu de vedere al psihologiiĭ.

psihologic (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
PSIHOLÓGIC, -Ă (‹ fr. {i}) adj. Privitor la psihologie sau la fenomenele cercetate de aceasta; psihic (2). ◊ Moment p. = moment propice pentru a influența pe cineva sau pentru a determina producerea unui fapt; moment de tensiune în așteptarea producerii unui fapt. ◊ Război p. = stare de tensiune, de hărțuială nervoasă, psihică, inițiată și întreținută cu scopul de a zdruncina moralul (forțelor adverse) și de a demoraliza populația.

psihologic (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
psihológic adj. m., pl. psihológici; f. psihológică, pl. psihológice

psihologic (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
psihologic a. ce ține de psihologie.