profiterol - explicat in DEX



profiterol (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
PROFITERÓL, profiteroluri, s. n. Prăjitură cu cremă, cu înghețată și cu frișcă. – Din fr. profiterole.

profiterol (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)
PROFITEROL, profiteroluri, s.n. Preparat de patiserie din aluat opărit, cu aspect de gogoașă mai mare sau mai mică, umplută ulterior cu o compoziție sărată sau (cel mai adesea) dulce (cremă de patiserie, frișcă, înghețată); prin ext. înghețata servită în profiteroluri.

profiterol (Dicționar de neologisme, 1986)
PROFITERÓL s.n. Prăjitură cu cremă, frișcă și înghețată. [< fr. profiterole].

profiterol (Marele dicționar de neologisme, 2000)
PROFITERÓL s. n. prăjitură cu cremă, înghețată și frișcă. (< fr. profiterole)

profiterol (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
PROFITERÓL (‹ fr.) s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată, frișcă, sos de ciocolată etc.

profiterol (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
profiteról s. n., pl. profiteróluri