porridge (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)PÓRRIDGE s. n. Mâncare specifică bucătăriei engleze, preparată din fulgi de ovăz sau de porumb. [
Pr.:
pórigi] –
Cuv. engl.porridge (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)PORRIDGE s.n. Preparat culinar din făină de ovăz sau alte crupe de cereale (fulgi de ovăz, de porumb, muesli) fierte în apă sau opărite cu lapte; se consumă tradițional în țările anglo-saxone la micul dejun – sărat în Scoția, cu sirop sau gem în Anglia.
porridge (Dicționar de neologisme, 1986)PORRIDGE s.n. Fel de mâncare din făină de ovăz (sau de porumb), preparat printr-o fierbere îndelungată la foc mic, care constituie una dintre mâncărurile naționale în Anglia. [Pron.
pó-rigi. / < engl., fr.
porridge].
porridge (Marele dicționar de neologisme, 2000)PÓRRIDGE [PÓ-RIGI]
s. n. mâncare populară în Anglia, din fulgi de ovăz (sau de porumb). (< engl.
porridge)
porridge (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)pórridge (
angl.) [
pron. pórig]
(-ridge) s. n.,
art. pórridge-ul