malț - explicat in DEX



malț (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
MALȚ s. n. Produs obținut din boabe de cereale (mai ales de orz) încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea; slad. – Din germ. Malz.

malț (Dicționar de neologisme, 1986)
MALȚ s.n. Produs obținut din boabe de orz încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului, sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea. [< germ. Malz].

malț (Marele dicționar de neologisme, 2000)
MALȚ s. n. produs din boabe de orz încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea. (< germ. Malz)

malț (Dicționarul etimologic român, 1958-1966)
malț (-țuri), s. n. – Slad; produs din cereale. – Var. malt. Germ. Malz (Tiktin; Candrea). Var., din fr. malt. E dubletul lui mălată (var. malotă), s. f. (Trans., înv. malta), din mag. maláta (Tiktin; cf. Miklosich, Lexicon, 372).

malț (Dicționaru limbii românești, 1939)
*malț n., pl. urĭ (germ. malz, engl. malt, fr. malt). Slad, orz încolțit artificial, uscat și despoĭat de germinĭ și care servește la facerea beriĭ.

malț (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
malț s. n.

malț (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
malț n. orz încolțit artificial, uscat și despuiat de muguri, gata de a fi întrebuințat la fabricarea berii. [Nemț. MALZ].

Alte cuvinte din DEX

MAL MAKEMONO MAJUSCULA « »MALA MALAC MALACA