hidrotehnic - explicat in DEX



hidrotehnic (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
HIDROTÉHNIC, -Ă, hidrotehnici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a tehnicii care se ocupă cu folosirea apei și cu proiectarea și executarea lucrărilor de folosire a apei, a energiei hidraulice și a lucrărilor de prevenire a distrugerilor provocate de ape. 2. Adj. Privitor la hidrotehnică (1), care aparține hidrotehnicii. – Din fr. hydrotechnique, germ. Hydrotechnik.

hidrotehnic (Dicționar de neologisme, 1986)
HIDROTÉHNIC, -Ă adj. Referitor la hidrotehnică. [< fr. hydrotechnique].

hidrotehnic (Marele dicționar de neologisme, 2000)
HIDROTÉHNIC, -Ă I. adj. referitor la hidrotehnică. II. s. f. ramură a tehnicii care studiază aplicațiile practice ale energiei hidraulice, precum și lucrările de prevenire a distrugerilor provocate de ape. (< fr. hydrotechnique, /II/ germ. Hidrotechnik)

hidrotehnic (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
HIDROTÉHNIC, -Ă, hidrotehnici, -ce, adj. 2. Privitor la hidrotehnică (1), care aparține hidrotehnicii. – Din fr. hydrotechnique, germ. Hydrotechnik.

hidrotehnic (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
HIDROTÉHNIC, -Ă (‹ fr. {i}) adj. Privitor la hidrotehnică, care aparține hidrotehnicii; care se referă la folosirea apei și a energiei hidraulice. ◊ Sistem h. = ansamblu de construcții și de amenajări constituit din noduri hidrotehnice reunite prin cursuri de apă amenajate sau prin construcții de transport al apei (canale, conducte); este destinat utilizării în scopuri energetice, pentru navigație, irigații, alimentări cu apă, piscicultură etc.

hidrotehnic (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
hidrotéhnic (hi-dro-) adj. m., pl. hidrotéhnici; f. hidrotéhnică, pl. hidrotéhnice