calorific - explicat in DEX



calorific (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
CALORÍFIC, -Ă, calorifici, -ce, adj. Care produce căldură. ◊ Putere calorifică = cantitate de căldură dezvoltată de un kilogram de combustibil când arde complet. – Din fr. calorifique, lat. calorificus.

calorific (Dicționar de neologisme, 1986)
CALORÍFIC, -Ă adj. Care emană, care dezvoltă căldură. ◊ Putere calorifică = cantitatea de căldură dezvoltată de 1 kg de combustibil care arde complet. [< fr. calorifique, cf. lat. calor – căldură, facere – a face].

calorific (Marele dicționar de neologisme, 2000)
CALORÍFIC, -Ă adj. care emană, dezvoltă căldură. ♦ putere ~ă = cantitate de căldură dezvoltată de 1 kg de combustibil care arde complet. (< fr. calorifique)

calorific (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
CALORIFÍC, -Ă (< fr., lat.) adj. Care produce sau transportă căldură. ◊ Putere c. = căldură degajată prin arderea completă a unității de masă sau de volum dintr-un combustibil; căldură de ardere, căldură de combustie.

calorific (Dicționaru limbii românești, 1939)
*calorífic, -ă adj. (lat. caloríficus, d. calor, căldură, și fácere, a face). Fiz. Care produce căldură: raze calorifice.

calorific (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
calorífic adj. m., pl. calorífici; f. calorífică, pl. calorífice

calorific (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
calorific a. care produce căldură: raze calorifice.

calorific (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
CALORÍFIC, -Ă, calorifici, -ce, adj. Care produce sau transportă căldură. Putere calorifică = căldură degajată prin arderea completă a unității de masă sau de volum dintr-un combustibil. — Din fr. calorifique, lat. calorificus.