amilază (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Din
fr. amylase.amilază (Dicționar de neologisme, 1986)AMILÁZĂ s.f. Enzimă care transformă amidonul în maltoză și glucoză; diastază. [< fr.
amylase].
amilază (Marele dicționar de neologisme, 2000)AMILÁZĂ s. f. enzimă care provoacă hidroliza amidonului și a glucidelor; diastază. (< fr.
amylase)
amilază (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. –
Fr. amylase.amilază (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)amiláză (substanță produsă de pancreas)
s. f.,
g.-d. art. amilázei; pl. amilázeamilază (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. — Din
fr. amylase.