amilază - explicat in DEX



amilază (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Din fr. amylase.

amilază (Dicționar de neologisme, 1986)
AMILÁZĂ s.f. Enzimă care transformă amidonul în maltoză și glucoză; diastază. [< fr. amylase].

amilază (Marele dicționar de neologisme, 2000)
AMILÁZĂ s. f. enzimă care provoacă hidroliza amidonului și a glucidelor; diastază. (< fr. amylase)

amilază (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Fr. amylase.

amilază (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
amiláză (substanță produsă de pancreas) s. f., g.-d. art. amilázei; pl. amiláze

amilază (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. — Din fr. amylase.

Alte cuvinte din DEX

AMILACEU AMIL AMIGDALOID « »AMILAZA AMILIC AMILIFER