agalactie - explicat in DEX



agalactie (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
AGALACTÍE s. f. Absență a secreției lactate la femeia care a născut. ◊ Agalactie contagioasă = boală epizootică a oilor și a caprelor, provocată de un microb, care are drept consecință lipsa laptelui la animalele bolnave; răsfug alb. – Din fr. agalactie.

agalactie (Dicționar de neologisme, 1986)
AGALACTÍE s.f. Lipsă a laptelui mamei după naștere. ♦ Agalactie contagioasă = boală epizootică la oi și la capre, care se manifestă prin încetarea secreției de lapte și prin leziuni la ochi și la articulații. [Gen. -iei, var. agalaxie s.f. / < fr. agalactie, agalaxie, cf. gr. a – fără, gala – lapte].

agalactie (Marele dicționar de neologisme, 2000)
AGALACTÍE s. f. absență a secreției de lapte după naștere. ♦ ~ contagioasă = boală epizootică la oi și capre, care se manifestă prin încetarea secreției de lapte și prin leziuni la ochi și la articulații. (< fr. agalactie)

agalactie (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
agalactíe s. f., art. agalactía, g.-d. agalactíi, art. agalactíei

agalactie (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
AGALACTÍE s. f. Absență a secreției lactate la femeia care a născut. ◊ Agalactie contagioasă = boală epizootică a oilor și a caprelor provocată de un microb, care are drept consecință lipsa laptelui la animalele bolnave; răsfug alb. — Din fr. agalactie.