șașlâc (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)ȘAȘLÂC, șașlâcuri, s. n. (Rar) Friptură (din carne de berbec). – Din
rus. șașlîk.șașlâc (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)ȘAȘLẤC s.n. Frigărui de miel asortate; prin ext. în bucătăria internațională, orice fel de frigărui; engl.
shashlik, shashlyk; germ.
Schaschlik; fr.
chachlik. șașlâc (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)șașlấc (rar)
s. n.,
pl. șașlấcurișașlâc (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)ȘAȘLẤC, șașlăcuri, s. n. (Rar) Friptură (din carne de berbec). — Din
rus. șașlîk.