savarină (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)SAVARÍNĂ, savarine, s. f. Prăjitură făcută dintr-un aluat moale și pufos copt în forme speciale, care se îmbibă cu sirop de zahăr (amestecat cu rom) și se umple cu frișcă. – Din
fr. savarin.savarină (Dicționar de neologisme, 1986)SAVARÍNĂ s.f. Prăjitură făcută dintr-un aluat pufos, copt în forme speciale, bine însiropată, asezonată cu rom și garnisită cu frișcă. [< fr.
savarin, cf.
Brillat-Savarin – gastronom francez].
savarină (Marele dicționar de neologisme, 2000)SAVARÍNĂ s. f. prăjitură dintr-un aluat pufos, copt în forme speciale, bine însiropată, asezonată cu rom și garnisită cu frișcă. (< fr.
savarin)
savarină (Dicționar de argou al limbii române, 2007)savarină, savarine s. f. 1. agent de circulație.
2. vulvă.
savarină (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)SAVARINĂ (‹
fr.; de la
n. pr. [Brillat-]
Savarin, gastronom francez 1755-1826)
s. f. Prăjitură din aluat moale, pufos, îmbibat cu sirop (și rom) și umplută cu frișcă.
savarină (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)savarínă s. f.,
g.-d. art. savarínei; pl. savarínesavarină (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)SAVARÍNĂ, savarine, s. f. Prăjitură făcută dintr-un aluat moale și pufos copt în forme speciale, care se îmbibă cu sirop de zahăr (amestecat cu rom) și se umple cu frișcă. — Din
fr. savarin.