reviriment - explicat in DEX



reviriment (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
REVIRIMÉNT, revirimente, s. n. Schimbare bruscă în bine; înviorare. ◊ Reviriment de fonduri = mod de a achita o datorie prin transferul unei creanțe echivalente cu suma datorată. – Din fr. revirement.

reviriment (Dicționar de neologisme, 1986)
REVIRIMÉNT s.n. Schimbare în bine, bruscă și totală, a caracterului, a părerilor, a sentimentelor, a atitudinii cuiva etc.; înviorare. ♦ Reviriment de fonduri = mod de a achita o datorie prin transferul unei creanțe echivalente cu suma datorată. [Pl. -te, -turi. / < fr. revirement].

reviriment (Marele dicționar de neologisme, 2000)
REVIRIMÉNT s. n. schimbare bruscă și totală în bine; înviorare. (< fr. revirement)

reviriment (Dicționaru limbii românești, 1939)
*revirimént n., pl. e (fr. revirement, d. revirer, a se întoarce în partea opusă). Schimbare (în părere): un reviriment în public. – Forma corectă e revirament, că vine de la un verb de conj. I. V. virament.

reviriment (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
revirimént s. n., pl. reviriménte

reviriment (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
reviriment n. 1. schimbare completă: un reviriment în opiniunea publică; 2. reviriment de fonduri, mod de achitare prin transportul unei creanțe echivalentă cu suma datorită.

reviriment (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
REVIRIMÉNT, revirimente, s. n. Schimbare bruscă în bine; înviorare. ♦ Reviriment de fonduri = mod de a achita o datorie prin transferul unei creanțe echivalente cu suma datorată. — Din fr. revirement.