raglan - explicat in DEX



raglan (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
RAGLÁN, raglane, s. n. 1. Croială specială a unor obiecte de îmbrăcăminte, la care mâneca pornește de la răscroiala gulerului. 2. Palton sau pardesiu cu o asemenea croială. – Din fr. raglan.

raglan (Dicționar de neologisme, 1986)
RAGLÁN s.n. 1. Croială specială pentru paltoane și pardesie, caracterizată prin aceea că mâneca pornește chiar de sub guler. 2. Pardesiu sau palton cu asemenea croială. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. raglan, cf. Lord Raglan – general englez].

raglan (Marele dicționar de neologisme, 2000)
RAGLÁN s. n. croială specială pentru paltoane și pardesie, la care mâneca pornește chiar de sub guler. ◊ pardesiu sau palton cu asemenea croială. (< fr. raglan)

raglan (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
RAGLAN [ræglən], Fitzroy James Henry Somerset (1788-1855), ofițer englez. S-a distins în Războiul Crimeii (1853-1856). Numele este asociat unei anumite croieli a mânecii pe care a imaginat-o pentru a-și masca amputarea brațului pierdut în bătălia de la Waterloo.

raglan (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
raglán (ra-glan) s. n., pl. ragláne

raglan (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
RAGLÁN, raglane, s. n. 1. Croială specială a unor obiecte de îmbrăcăminte, la care mâneca pornește de la răscroiala guierului. 2. Palton sau pardesiu cu o asemenea croială. — Din fr. raglan.