patison - explicat in DEX



patison (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund și plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puțin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare).

patison (Dicționar de neologisme, 1986)
PATISÓN s.n. Legumă, puțin cunoscută în România, din aceeași familie cu dovleacul, având mărimea unui măr și forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dințate. [< fr. pâtisson].

patison (Marele dicționar de neologisme, 2000)
PATISÓN s. n. legumă, puțin cunoscută la noi, din aceeași familie cu dovleacul, de mărimea unui măr și forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dințate. (< fr. pâtisson)

Alte cuvinte din DEX

PATISIERA PATISIER PATISERIE « »PATISOR PATIT PATITANIE