pasteurizare (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)PASTEURIZÁRE, pasteurizări, s. f. Acțiunea de
a pasteuriza și rezultatul ei. [
Pr.:
-tö-] –
V. pasteuriza.pasteurizare (Dicționar de neologisme, 1986)PASTEURIZÁRE s.f. Acțiunea de a pasteuriza și rezultatul ei. [<
pasteuriza].
pasteurizare (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)PASTEURIZARE [pastörizáre] (‹
pasteuriza)
s. f. Procedeu termic de sterilizare a unor produse alimentare (lapte, sucuri de fructe, bere etc.), prin încălzire la 75-85ºC și răcire bruscă sub 10ºC; microorganismele sunt distruse, iar calitățile fizice, chimice și gustative ale alimentelor rămân nealterate. Introdus de savantul francez
L. Pasteur.
pasteurizare (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)pasteurizáre [
eu pron. ö]
(-teu-) s. f.,
g.-d. art. pasteurizắrii; pl. pasteurizắripasteurizare (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)PASTEURIZÁRE, pasteurizări, s. f. Acțiunea de
a pasteuriza și rezultatul ei. [
Pr.:
-tö-] —
V. pasteuriza.