participà - explicat in DEX



participa (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
PARTICIPÁ, partícip, vb. I. Intranz. A lua parte la o activitate, la o acțiune, la o discuție. ♦ Spec. A lua parte la o întreprindere economică, contribuind cu bani sau cu alte valori materiale (cu scopul de a obține un câștig). ♦ A împărtăși starea de spirit sau sentimentele cuiva, a fi solidar cu cineva într-o împrejurare dată. – Din fr. participer, lat. participare.

participa (Dicționar de neologisme, 1986)
PARTICIPÁ vb. I. intr. A lua parte (la ceva); a împărtăși starea sufletească a cuiva. [P.i. partícip. / < fr. participer, lat. participare].

participa (Marele dicționar de neologisme, 2000)
PARTICIPÁ vb. intr. a lua parte (la ceva); a împărtăși starea sufletească a cuiva. (< fr. participer, lat. participare)

participa (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
participá (a ~) vb., ind. prez. 3 partícipă

participà (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
participà v. 1. a lua parte: a participa la o întreprindere; 2. a ținea de natura cuiva: catârul participă dela cal și dela măgar.

participa (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
PARTICIPÁ, particip, vb. I. Intranz. A lua parte la o activitate, la o acțiune, la o discuție. ♦ Spec. A lua parte la o întreprindere economică, contribuind cu bani sau cu alte valori materiale (cu scopul de a obține un câștig). ♦ A împărtăși starea de spirit sau sentimentele cuiva, a fi solidar cu cineva într-o împrejurare dată. — Din fr. participer, lat. participare.