papanaș - explicat in DEX



papanaș (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau trandafirii (Trifolium arvense). – Cf. papă1.

papanaș (Dicționaru limbii românești, 1939)
papanáș m. (d. a păpa). Munt. Mold. Pl. Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.

papanaș (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
papanáș s. m., pl. papanáși

papanaș (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
papanaș m. Mold. 1. mâncare din găluști mari de brânză proaspătă, ouă și făină; 2. pl. trifoiu. [Tras din papă; trifoiul mărunt servă de nutreț vitelor].

papanaș (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau trandafirii (Trifolium arvense). — Cf. p a p ă1.

Alte cuvinte din DEX

PAPALUNGA PAPALUDA PAPALITATE « »PAPANAS PAPARA PAPARADA