mangold (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)MANGOLD s.m. Specie de sfeclă (
Beta vulgaris cicla) înrudită cu cea de zahăr, dar de la care se consumă tijele groase albicioase și frunzele, preparate ca și spanacul; din germ.
Mangold mangold (Dicționar de neologisme, 1986)MANGÓLD s.m. Plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale folosite în alimentație. [< germ.
Mangold].
mangold (Marele dicționar de neologisme, 2000)MANGÓLD s. m. plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale, folosite în alimentație. (< germ.
Mangold)
mangold (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)MANGÓLD (‹
germ.)
s. m. Plantă legumicolă bienală din familia chenopodiaceelor, cultivată pentru frunzele ei mari, ondulate, cu nervura mediană foarte dezvoltată, folosite în alimentație (
Beta vulgaris var. cicla).
Sin. sfeclă pentru frunze și pețiol.