mangold - explicat in DEX



mangold (Dicționar gastronomic explicativ, 2003)
MANGOLD s.m. Specie de sfeclă (Beta vulgaris cicla) înrudită cu cea de zahăr, dar de la care se consumă tijele groase albicioase și frunzele, preparate ca și spanacul; din germ. Mangold

mangold (Dicționar de neologisme, 1986)
MANGÓLD s.m. Plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale folosite în alimentație. [< germ. Mangold].

mangold (Marele dicționar de neologisme, 2000)
MANGÓLD s. m. plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale, folosite în alimentație. (< germ. Mangold)

mangold (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
MANGÓLD (‹ germ.) s. m. Plantă legumicolă bienală din familia chenopodiaceelor, cultivată pentru frunzele ei mari, ondulate, cu nervura mediană foarte dezvoltată, folosite în alimentație (Beta vulgaris var. cicla). Sin. sfeclă pentru frunze și pețiol.

Alte cuvinte din DEX

MANGLITOR MANGLIER MANGLI « »MANGOSEALA MANGOSIT MANGOTA