maltoză - explicat in DEX



maltoză (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
MALTÓZĂ s. f. Substanță zaharoasă formată din două molecule de glucoză; zahăr de malț. – Din fr. maltose, germ. Maltose.

maltoză (Dicționar de neologisme, 1986)
MALTÓZĂ s.f. Zahăr cristalizat, solubil în apă, care se prepară din amidon. [< fr. maltose, germ. Maltose].

maltoză (Marele dicționar de neologisme, 2000)
MALTÓZĂ s. f. compus organic natural din două molecule de glucoză. (< fr. maltose, germ. Maltose)

maltoză (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
MALTÓZĂ (‹ fr., germ. {i}) s. f. Dizaharid compus din două molecule de glucoză. În organismele vii se formează prin scindarea amidonului și glicogenului sub acțiunea amilazelor. Este prezent într-un mare număr de alimente de origine vegetală (boabe încolțite de orez și de alte cereale, legume și fructe). Se mai numește zahăr de malț.

maltoză (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
maltóză s. f., g.-d. art. maltózei