georgian - explicat in DEX



georgian (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
GEORGIÁN, -Ă, georgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Georgiei sau este originară de acolo; gruzin. 2. Adj. Care aparține Georgiei sau populației ei, privitor la Georgia sau la populația ei; gruzin. [Pr.: -gi-an] – Georgia (n. pr.) + suf. -ean. Cf. fr. géorgien.

georgian (Dicționar de neologisme, 1986)
GEORGIÁN s.n. Prima epocă (serie) a cambrianului. // adj. Care aparține acestei epoci. [Pron. -gi-an. / < fr. géorgien, cf. Georgia – stat în S.U.A.].

georgian (Marele dicționar de neologisme, 2000)
GEORGIÁN1 s. n. prima epocă a cambrianului. (< fr. géorgien)

georgian (Marele dicționar de neologisme, 2000)
GEORGIÁN2, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Georgia (din Caucaz sau din SUA). ◊ (s. f.) limbă caucaziană vorbită în republica Georgia. (< fr. géorgien)

georgian (Dicționar enciclopedic, 1993-2009)
GEORGIÁN, -Ă (‹ Georgia) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m. pl.) Popor care s-a constituit ca națiune pe terit. Georgiei. Mai trăiesc în Azerbaidjan, Turcia și Iran; ei își spun kartveli. ♦ Persoană care aparține acestui popor sau este originară din Georgia. 2. Adj. Care aparține Georgiei sau care se referă la georgieni. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de georgieni; una din vechile limbi de cultură scrisă, cea mai importantă limbă caucaziană.

georgian (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
georgián1 (referitor la Georgia) (geor-gi-an) adj. m., s. m., pl. georgiéni (-gi-eni); adj. f., s. f. georgiánă, pl. georgiéne

georgian (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
georgián2 (eră geologică) (geor-gi-an) s. n.