calaj - explicat in DEX



calaj (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
CALÁJ, calaje, s. n. 1. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajului față de fuzelajul unui avion. 4. Adîncime la care se scufundă în apă o navă. 5. Postament de grinzi de pe o cală1 (2), pe care se fixează navele în timpul construcției sau reparațiilor. – Din fr. calage.

calaj (Dicționar de neologisme, 1986)
CALÁJ s.n. I. 1. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajelor față de fuzelajul unui avion. II. 1. Postament de grinzi de lemn pe care stau navele în cală. 2. Adâncime la care se cufundă în apă o navă. V. pescaj. [Cf. fr. calage].

calaj (Marele dicționar de neologisme, 2000)
CALÁJ s. n. 1. calare. 2. mod de așezare a aripii sau ampenajelor față de fuzelajul unui avion. 3. postament de grinzi de lemn pe care stau navele în cală. 4. adâncime la care se cufundă în apă o navă. (< fr. calage)

calaj (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
CALÁJ, calaje, s. n. Postament de grinzi pe care stau navele pe o cală (2).Fr. calage.

calaj (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
caláj s. n., pl. caláje

calaj (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
CALÁJ, calaje, s. n. 1. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajului față de fuzelajul unui avion. 4. Adâncime la care se cufundă în apă o navă. 5. Postament de grinzi de pe o cală1 (2), pe care se fixează navele în timpul construcției sau reparațiilor. — Din fr. calage.