alviță - explicat in DEX



alviță (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
ALVÍȚĂ s. f. Produs alimentar zaharos, fabricat din caramel, miere, nuci, migdale, esențe aromate și amidon sau albuș de ou. [Var.: halvíță s. f.] – [H]alva + suf. -iță.

alviță (Dicționar de argou al limbii române, 2007)
alviță s. f. sg. profit, cîștig

alviță (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
ALVÍȚĂ s. f. Produs zaharos fabricat din zahăr, miere, nuci și amidon sau albuș de ou. [Var.: halvíță s. f.] – Din [h]alva + suf. -iță.

alviță (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
alvíță s. f., g.-d. art. alvíței; (sorturi, porții) pl. alvíțe

alviță (Dicționaru limbii românești, 1939)
alvíță și (maĭ rar) ha- f., pl. e (dim. d. halva). Un fel de halva maĭ compactă, albă, făcută din scrobeală orĭ făină, mĭere saŭ zahăr și une-orĭ și cu nucĭ. Munt. A bate alvița, a mușca dintr' o bucată de alviță atîrnată c' o sfoară de tavan, cum obișnuĭește vulgu la lăsata seculuĭ de Paște.

alviță (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
alviță f. V. halviță.

alviță (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
ALVÍȚĂ s. f. Produs alimentar zaharos, obținut din caramel, miere, nuci, migdale, esențe aromate și amidon sau albuș de ou. [Var.: halvíță s. f.] – [H]alva + suf. -iță.