agrochimie - explicat in DEX



agrochimie (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
AGROCHIMÍE s. f. Știința care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.

agrochimie (Dicționar de neologisme, 1986)
AGROCHIMÍE s.f. Știință care studiază posibilitățile și măsurile care duc la sporirea recoltelor prin acțiunea asupra proceselor biochimice din sol. [Cf. fr. agrochimie].

agrochimie (Marele dicționar de neologisme, 2000)
AGROCHIMÍE s. f. știință care studiază interacțiunile dintre substanțele chimice, microorganisme și plantele superioare. (< fr. agrochimie)

agrochimie (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol în scopul sporirii cantitative și calitative a recoltelor. – Din agro- + chimie.

agrochimie (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
agrochimíe (a-gro-) s. f., art. agrochimía, g.-d. agrochimíi, art. agrochimíei

agrochimie (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.